rachelangelica. Powered by Blogger.
RSS

Aku dan Teater.

aku dan teater. hurm. minat. ya mulanya minat.dan tidak pernah terlintas untuk menjadikannya sebagai kerjaya. tapi kerana minat yang terlalu mendalam aku akhirnya memilih teater untuk kerjaya aku. ermmm. kenapa aku tiba2 bercakap tentang teater? ok lha. sebenarnya aku baru saja pulang daripada menyaksikan persembahan teater budak UiTM yang bertajuk COMEDY OF ERRORS yang berlangsung di dewan seri budiman jam 9 malam td. :)

aku, zai ngn thairy. sebelum p tgo tu ktaorg lepak makan kat kopitiam pak li. sembang2 kosong sambil mengisi perut yang lapar wlaupun kat umah td da mkn. hehe aku sebenarnya bertuah dapat housemt yg sangat2 bagus. rajin diaorg masak kat rumah. hehe sembang2 tgo dha jam 8.40pm.. so ktaorg pun geraklah p dewan seri budiman.

harga tiket RM10 untuk satu kepala. ha?! RM10?! kalau kat Sabah / UMS kira dha mahal tu. sebab kat UMS jual dengan harga RM3 pun pelajar dha komplen. mahal lha. x mampu lha. hurm. tu lha lumrah dunia. huhu tapi bagi aku RM10 tuk tgo persembahan ni agak berbaloi juga. walaupun ada jugalah cacat celanya. terutama pada vokal pelakon. ada sesetengahnya aku tidak dapat mendengar apa yang diperkatakan oleh pelakon. dan aku rasa bukan aku saja. org di belakang aku juga balik2 mengeluarkan perkataan ini "eh, apa dia kata tue?" "ha? apa dia cakap td?".. hehe aku tak naklah comment banyak2 tentang persembahan ni. aku pun bukannya tau sangat kn. ilmu didada pun x penuh sangat. hehe.

tapi aku rasa terhibur juga dengan persembahan ni. yalha aku pun sebelum ni tak pernah lagi tengo persembahan sebegini. berkonsepkan "cube". aku suka konsep ini dan pembawaannya juga agak menarik. set yang ringkas tapi penggunaan yang cukup MAKSIMUM. :)

agak kecewa kerana berada di kerusi penonton yang di hadapan aku adalah lelaki gempal berkepala botak. :( aku kadang2 tergangu untuk melihat aksi2 lakonan tersebut. huhu tapi aku cukup berpuas hati kerana dapat menambah idea2 untuk aku bawa pulang ke sabah nanti. :)

sudalah lama aku tidak menyaksikan persembahan teater. :)
kosnep yang digunakan untuk pementasan kali ini. unik. aku suka. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Mr. Kazzia said...

macam D jak tue? lelaki gempal berkepala botak? o.0

Rachel Angelica said...

bukanlha. d kn sblh n. :)

Post a Comment